Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България се нарежда сред силните жилищни пазари в глобално проучване

България се нарежда сред силните жилищни пазари в глобално проучванеснимка: money.bg

Жилищният пазар в България е сред най-бързо растящите в света според класацията на консултантската компания Knight Frank, която изследва 55 пазара.

На база на данните на Евростат за цените на жилищата компанията поставя страната ни на 12-то място по ръст на цените на жилищата с повишение от 8,8% през последното тримесечие на 2016 г. спрямо последното тримесечие на 2015 г. и 1,6% в сравнение с предходното тримесечие.

За сравнение, средният ръст на цените на жилищата за всичките включени в анализа 55 пазара се ускорява до 6% на годишна база през последните три месеца на 2016 г. спрямо 4,1% за същия тримесечен период на предходната година.

Това ни нарежда сред държавите със силен ръст на цените на имотите, като за Европейския съюз (ЕС) сме на пета позиция по повишение след Малта, Литва, Естония и Германия. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.