Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Завръща се интересът на чужденците към покупка на имоти у нас с цел инвестиция

Полина Стойковаснимка: bloombergtv.bgПолина Стойкова

Завръща се интересът на чуждестранните купувачи към имоти в големите градове в България с цел инвестиция. В комбинация с тенденцията при банковото кредитиране, този фактор влияе положително на пазара на имоти. Това коментира Полина Стойкова от Bulgarian Properties в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея купувачите от Великобритания в момента са в режим на изчакване.

„Това е така от около година, откакто стана ясно, че ще има Brexit. Но искам да отбележа, че те не са в stand-by режим само за ваканционни имоти в България, това важи и за другите страни-членки на Европейския съюз (ЕС)“, посочи още Стойкова.

По думите ѝ около 10% от сделките на фирмата са с клиенти от Великобритания и хората от Острова отдавна не са сред топ купувачите в България.

“През последните 2-3 години най-много чуждестранни клиенти имаме от Русия и целия ЕС, но пазарът вече е силно диверсифициран, така че няма как да се назоват само една или две страни с най-силен интерес за покупка на имоти у нас”, допълни експертът.

Според Стойкова в българските курорти се наблюдават атрактивни цени на имотите, а родните купувачи все повече се ориентират към покупка на ваканционно жилище, отбеляза тя. Вторичният пазар в момента е много по-привлекателен, тъй като има много добри предложения, започващи от 15 хил. евро, поясни експертът.

"За първите три месеца от началото на година покупките на имоти в Слънчев бряг от български граждани достигат 30%", отбеляза тя. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.