Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Жилищата в България поскъпват по-силно от средния темп за ЕС

Жилищата в България поскъпват по-силно от средния темп за ЕСснимка: capital.bg

Цените на жилищата в България бележат ръст от 2,4 на сто през четвъртото тримесечие на 2016 г. спрямо третото, сочат данни на Евростат, разпространени днес. Поскъпването у нас е значително по-силно от регистрираното в еврозоната и в Европейския съюз повишаване на цените за същия период средно с по 0,8%.

Това ни нарежда сред държавите със силен ръст на цените на жилищните имоти, като единствено поскъпването в Чехия, Исландия, Кипър и Малта е по-силно.

Над средното за Европа равнище е и поскъпването на жилищата в България с 8,1% на годишна база. За еврозоната нарастването на цените за същия период е с 4,1%, за ЕС - с 4,7%.

Публикуваните данни показват още, че за една година най-силно са се покачили цените на жилищата в Исландия (+13,6%) и Норвегия (+11,6%), които не са членки на ЕС, но участват в Европейското икономическо пространство, докато в Италия те са останали почти непроменени. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники