Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премахват и последните рестрикции пред продажбата на земеделска земя за чужденци у нас

Премахват и последните рестрикции пред продажбата на земеделска земя за чужденци у насснимка: bgnes.com

Министърът на земеделието Румен Порожанов предлага изменение на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, с което се премахват и последните рестрикции пред продажбата на земеделска земя за чужденци у нас, предаде репортер на БГНЕС.

Поправката се налага и заради стартирала наказателна процедура от Европейската комисия срещу България за нарушаване на Договора за функциониране на Европейския съюз.

Приемането на поправката ще позволи на български граждани и граждани на ЕС, физически и юридически лица, граждани на трети страни да могат да реализират инвестиционните си намерения, свързани със закупуване на земеделски земи без да е необходимо да са пребивавали или да са били установени в България повече от 5 години.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.