Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Последните четири години са едни от най-успешните за инвестиции в имотния пазар у нас

Последните четири години са едни от най-успешните за инвестиции в имотния пазар у насснимка: bnr.bg

Последните четири години са едни от най-успешните за инвестиции в имотния пазар. Очаква се тенденцията да се задържи през тази и следващата година, заяви в предаването "Преди всички" Ирена Перфанова – председател на Националното сдружение "Недвижими имоти":

Още от 2013-2014 година пазарът е доста добър за инвестиции в недвижими имоти и доста динамичен, така че целият този период, включително и тази година, са наистина едни от най-успешните години, сравнено с годините от 2007-2008, когато цените след големия бум тръгнаха надолу. Засега не се ангажираме с много дългосрочни прогнози, тъй като всичко е много динамично на международния и на европейския пазар, и това естествено оказва влияние и на нашия вътрешен пазар.

Двустайни и тристайни апартаменти са най-предпочитани и търсени, но има интереси и съм четиристайни апартаменти. Има интерес и към студиата, особено когато става въпрос за млади хора и студенти. 100-процентово кешово плащане са повече в по-високия сегмент, но масовият купувач е този, който купува с кредити или поне с допълнителна помощ от кредитиране.

Забелязва се известно отслабване на интереса на чужденци към закупуване на имоти в курортите, като в това число не влизат големите градове./ БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.