Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През лятото на 2018 г. почиващите на Южното Черноморие ще пътуват по четирилентов път в участъка между Ахелой и Поморие

През лятото на 2018 г. почиващите на Южното Черноморие ще пътуват по четирилентов път в участъка между Ахелой и Поморие

Днес не просто е щастлив ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, но и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде фатален за задръстванията и пътно-транспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг. От наша страна ще осъществим необходимия контрол. Познавайки строителите и с подкрепата на надзора и всички подкрепили проекта – министър-председателят Бойко Борисов, Ивелина Василева в качеството й на министър на околната среда и водите, народните представители от региона, областният управител и кметовете, съм убеден, че в рамките на 187 дни и дори по-скоро ще приключим с ремонта на тази отсечка.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при старта на изграждането на второ платно на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие.

В реконструкцията й ще бъдат инвестирани около 21,5 млн. лв. Проектът се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Николай Нанков връчи разрешението за строеж за обекта на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Регионалният министър призова строителите да бъдат акуратни и изрази очакване пътят да бъде завършен и пуснат в експлоатация преди началото на летния туристически сезон през следващата година. Той посочи, че с изграждането на допълнителните две ленти в участъка трафикът значително ще бъде облекчен.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники