Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов: България подкрепя членството на Македония в НАТО и в ЕС

Каракачанов: България подкрепя членството на Македония в НАТО и в ЕС

България подкрепя членството на Македония в НАТО и в ЕС. Това каза заместник министър-председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред колегата си, македонският вицепремиер и военен министър Радмила Шекеринска, предаде репортер на БГНЕС.

Каракачанов припомни, че основният приоритет на българското председателство за нашето правителство е Западните Балкани.

„Ние смятаме, че интегрирането на страните от Западните Балкани в НАТО и в ЕС е единственият начин, за това когато ние сме заедно в тези международни структури, да бъдат решени всички изкуствени или наслоени от историята проблеми и за това нашата позиция в това отношение е ясна и категорична”, каза той.

"Нашата основната цел е да задълбочим сътрудничество и в областта на социалната политика, и в областта на обучението на македонски военнослужещи. И по този начин нашите европейски и НАТО-вски партньори сами ще видят, че Македония не само има доброто желание, но прави и необходимите реални стъпки за своето членство в НАТО и ЕС”, посочи той. Българският министър припомни, че е казал в Скопие, казва го и тук: „За нас проблем с името на Република Македония не съществува”.

„Моето посещение в България, както и посещението на г-н Каракачанов в Македония е само един в редицата от активностите за развитието на нашите двустранни отношения и за развиване на духа на добросъседството на нашите две приятелски страни”, каза Радмила Шекеринска. Тя посочи, че това е само доказателство, че „Договорът за добросъседство, който подписахме преди няколко месеца, не е само едно парче хартия, а платформа, на която се изгражда успешното сътрудничество на повече полета”. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.