Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ръстът на цените на жилищата в България се забавя през първото тримесечие

Ръстът на цените на жилищата в България се забавя през първото тримесечиеснимка: investor.bg

Ръстът на цените на жилищата в България се забавя през първото тримесечие на 2018 г., сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

През първите три месеца на година цените на жилищата у нас бележат повишение от 7,1% на годишна основа, което е най-бавният растеж от второто тримесечие на 2016 г. Това поставя страната ни на 11-о място по ръст на цените на жилищата сред страните членки на ЕС.

Спрямо четвъртото тримесечие на 2017 г. цените на жилищата в България са се повишили с 0,9%.

През първото тримесечие цените на жилищата в еврозоната са нараснали със средно 4,5% спрямо същото тримесечие на миналата година и с 4,7% в ЕС.

Най-голям ръст на цените на жилищата през първото тримесечие на годишна основа сред страните членки на ЕС регистрира Латвия (13,7%), следват Словения с 13,4%, Ирландия с 12,3%, Португалия с 12,2% и Словакия с 11,7%.

Минимален спад на цените на жилищата е отчетен само в Швеция и Италия с 0,4% и във Финландия с 0,1%. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.