Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пречиствателната станция в "Елените" работела незаконно от 2012 г.

Пречиствателната станция в "Елените" работела незаконно от 2012 г.снимка: vila.bg

От 2012 г. пречиствателната станция във ваканционното селище "Елените" няма разрешително за ползване като воден обект. Глобите за незаконно ползване на съоръженията и за замърсяване на собственика - Ветко Арабаджиев, надхвърлят 7 млн. лв., но той досега не ги е платил. Това съобщи директорът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова, цитирана от БНР.

Затова сега екоинспекцията е внесла срещу Арабаджиев сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите.

Арабаджиев и съпругата му са в неизвестност от началото на септември и се издирват с европейска заповед за арест от спецпрокуратурата по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, които включват укриване на данъци и пране на пари.

Бургаската екоинспекция през тази година е наложила на Арабаджиев санкция от 1.796 млн. лв. заради пречиствателната станция. Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите във ваканционното селище, и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, а капацитетът му е недостатъчен, каза Атанасова.

Контролните органи са се обърнали към държавното обвинение, защото наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, нито са платени. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.