Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През следващите две години цените на имотите в София няма да растат, прогнозират брокери

През следващите две години цените на имотите в София няма да растат, прогнозират брокериснимка: dnevnik.bg/

Стабилизираща година за жилищния пазар в София. Така изпълнителният директор на Bulgarian properties Полина Стайкова описа изминаващата 2018 г. в анализ на компанията, разпространен до медиите. Интересът към имотите в столицата е останал голям и през тази година, а значителна част от търсещите жилище все още не са го купили.

"Основните показатели за жилищния пазар в София за 2018 г. са забавяне на темпа на нарастване на цените до около 5% на годишна база, стабилизация на пазара на ценови нива около 1000 евро за кв.м и нарастващо предлагане на жилища ново строителство, което продължава да бъде предпочитано от купувачите. Перспективите за пазара са положителни, като очакванията ни са цените да се задържат около настоящите нива през следващите 1-2 години", обобщи Стойкова.

Очакваният икономически растеж, ниската безработица и все още ниските лихвени проценти по ипотечните кредити ще продължат да бъдат в основата на развитието на имотния пазар и през 2019 г., отчита анализът.

Пазарът в София се успокои и се балансира. През 2018 г. цените задържат достигнатите в края на 2017 година нива. Средната цена на жилищата в София през третото тримесечие на тази година е 1090 евро на кв.м. Средната покупна цена на жилищата в София е 86 260 евро при нива около 90 хил. евро в предходните тримесечия. Двустайните апартаменти продължават да бъдат най-търсени на пазара. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.