Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Семейство брокери на имоти измамило руснаци с крупни суми

Семейство брокери на имоти измамило руснаци с крупни сумиснимка: dnes.bg

Районната прокуратура във Варна предаде на съд семейство брокери на недвижими имоти за измама на руски граждани за близо 600 000 лева.

Изпълнителният директор Иван Ч. и прокуристката на „Риком“ АД в град Бяла Румяна Ч. са подсъдими за шест измами, извършени от 12 юни 2008 г. до 3 декември 2009 г. В този период софийска фирма възложила строителството на три ваканционни сгради върху незастроени поземлени имоти в Бяла, собственост на „Риком“ АД.

Иван и Румяна Ч. обаче не изпълнили договореното, а сумите, платени от руските граждани, присвоили. Парите за ваканционните имоти постъпвали по сметките на „Риком“ АД – Бяла, или били давани на ръка на подсъдимите или на упълномощени от тях лица. И Иван, и Румяна действали по сделките като представляващи „Риком“ АД, като имали право да се разпореждат с дружественото имущество. Всеки от тях притежавал по 100 000 поименни акции, а двамата съставлявали и Общото събрание на АД-то.

След придобиване на апартаментите с нотариален акт всеки от пострадалите получил покана от частен съдебен изпълнител за доброволно изпълнение, тъй като били осъдени като ипотекарни длъжници. Едва тогава собствениците установили, че са придобили имоти с ипотека в полза на банка по теглените от „Риком“ АД кредити.

В един от случаите подсъдимите Ч. въобще не прехвърлили собствеността върху два апартамента на рускиня, а парите й присвоили.

Предстои делото срещу двамата акционери на „Риком“ АД да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години и конфискация до една втора от имуществото.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники