Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът отмени окончателно по-високия данък за имоти в курортите

Парламентът отмени окончателно по-високия данък за имоти в курортитеснимка: dnevnik.bg

Парламентът прие на второ четене да отпадне по-високият местен данък за жилищни имоти в курорти, които не са основно жилище, не се отдават под наем или не са регистрирани като туристически обекти, съобщава "Фокус". Законът влиза в сила от 20 април 2019 г.

Промените са вследствие на решение на Конституционния съд от 9 април 2019 г., с което разпоредбата бе обявена за противоконституционна.

Лицата, които вече са платили данъка си за тази година, за да ползват отстъпка от 5%, ще бъдат уведомени от общините за промените. Те ще имат възможност да получат надвнесените суми обратно или да им бъдат прихванати от следващи плащания. Промяната засяга жителите на над 106 български общини.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.