Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Рекорден брой имоти са продадени в София

Рекорден брой имоти са продадени в Софияснимка: money.bg

Близо 30 хил. сделки с имоти са сключени през 2019 г. в София, което е ръст с 5,4%, показват данни на Агенцията по вписванията. Само през последното тримесечие на годината са вписани продажбите на 9587 имота, което е увеличение с 5,2% спрямо същия период на предходната.

В Пловдив само през последното тримесечие на миналата година са регистрирани 5045 сделки с имоти, което е ръст със 7,8% на годишна база. За цялата година в Пловдив са регистрирани 15 221 сделки с имоти, сочат данните на Агенцията по вписванията. Като е важно да се подчертае, че в Агенцията по вписванията не се регистрират сделките “на зелено”, те се отразяват при окончателно завършване на сградата и прехвърляне на собствеността. А броят на сделките на етап “в строеж” нараства.

Последното тримесечие на миналата година е било силно за пазара на имоти и за двата най-големи черноморски града в страната. Във Варна сделките с имоти се увеличават с 8% на годишна база, а в Бургас ръстът е с 5,2%. Регистрираните продажби на имоти в двата града нарастват и за цялата година. В морската столица за година са сключени близо 13 хил. сделки с имоти, което е ръст с 1,7%. В Бургас сделките с имоти са 6697, като се увеличават с 6,4%.

В цялата страна през четвъртото тримесечие на миналата година са сключени общо 63 920 сделки с имоти, което е ръст с 1,4% спрямо същия период на предходната година, показват данните на Агенцията по вписвания. За цялата 2019 г. в страната са регистрирани 211 529 сделки, като броят им остава на приблизително същото ниво като през предходната година. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.