Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Росен Плевнелиев: Безразличието към истината за тоталитарните режими може да доведе до повторение на историята

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев

Безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята. Трябва да подпомогнем разбирането на същността на тоталитарните режими и да работим истината за тях да бъде показана по един обективен начин в музеите и в учебниците по история. Това апелира държавният глава Росен Плевнелиев, който прие на „Дондуков“ 2 представители на Световната лига за свобода и демокрация.

Делегати на организацията от цял свят се събраха в София по повод официалното учредяване на Българския офис на световната организация, създадена през 1954 г. с каузата да се противопостави на тоталитарните режими по света.

Днес свободата и демокрацията все още не могат да надделеят в много страни и региони, затова се нуждаят от ежедневната подкрепа на всеки един от нас. „Няма по-опасен подход от това да крием истината за тоталитарните режими от децата си“, предупреди държавният глава и посочи, че днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники