Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Близо 30 000 българи емигрирали миналата година

Близо 30 000 българи емигрирали миналата година

Над 25 хиляди души от чужбина са се установили да живеят в България през 2015 година. 50% от тях са от Турция, Сирия и Русия. Това отчита официалната статистика. Емигриралите българи през миналата година са близо 30 000 души, като повечето от тях са млади и трудоспособни хора.

17,5% от напускащите България са на възраст под 20 години. Германия, Обединеното кралство и Испания са трите най-предпочитани от емигрантите ни държави. Интересна тенденция отчита статистиката и за вътрешната миграция. Над 37% се местят да живеят от града на село.

От чужбина в България през 2015 г. са се установили 25 223 души, като мъжете са повече от жените, обясни пред Дарик доц. Елица Димитрова от Института за изследване на населението и човека при БАН.

"От заселилите се у нас 25 000 души една четвърт от Турция, 15 на сто идват от Сирия и около 14 на сто са от Руската федерация. Останалите са от други страни, включително и от ЕС", каза доц. Димитрова.

Сред дошлите да живеят в страната ни 35.4% са във възрастовата група 20 - 39 години, 29.9% са на възраст 40 - 59 години. 17,5% са по възрастни от 60 години. Под 20 години са 17.2%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.