Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов нареди оставки в "Гранична полиция"

Бойко БорисовБойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова да бъдат поискани и приети оставки в "Гранична полиция" заради скандала с обществената поръчка за транспорт на нелегални мигранти, спечелена от обвинен в трафик на бежанци. Това съобщи премиерът пред журналисти при посещението му в Троянския манастир.

"При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане, трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът (гл. комисар Антонио Ангелов и Станислав Манолов - бел.ред)", заяви Борисов. Той посочи, че е работа на длъжностните лица да не допускат подобни случаи.

"След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места", заяви премиерът.

За случая се разбра в неделя. Обществената поръчка на стойност 195 580 лева без ДДС е спечелена от фирмата"Еделвайс 0707" на Григор Тошков, като договорът е подписан на 10 август. Срещу същия мъж обаче има повдигнати обвинения за трафик на мигранти, след като по-рано тази година е бил спрян на пътя Резово – Бургас, шофирайки автобус с 65 чужденци без документи за самоличност. По време на разследването фирмата му е спечелила търга, като дори автобусът, с който трябва да превозва вече легално заловените мигранти, е същият, с който Григоров е бил задържан през юни, съобщава Би Ти Ви. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.