Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Методи Андреев: Владимир Путин иска да е император, Реджеп Ердоган – нов султан

Методий Андреевснимка: btvnovinite.bgМетодий Андреев

Руският президент Владимир Путин иска да бъде новият император, а турският държавен глава Реджеп Тайп Ердоган - новият султан. Това са двама авторитарни лидери, които искат да върнат влиянието на страните си, коментира депутатът Методи Андреев в студиото на „Тази сутрин”.  

Според него на съюза Русия – Турция да се гледа стратегически, тъй като той може да се използва от Москва за натиск върху Европа.

Ердоган може да е авторитарен, но не е глупав – най-големият коз на Турция са бежанците и Ердоган никога няма да си позволи да го използва, освен ако обстоятелствата не го налагат, посочи той.

Ако покажем, че се поддаваме на натиск, той ще продължи, каза Андреев.

Ние сме суверенна държава с върховенство на закона, част от НАТО и ЕС – това са трите константи, с които трябва да се съобразим.

Ние можем да бъдем печеливши, ако познаваме много добре историята си: цар Борис III не даде българските евреи – а беше притиснат от двама диктатори – от Сталин и от Хитлер.

Депутатът коментира и предстоящото обявяване на кандидатпрезидентската двойка на левицата.

„В левицата да се изяснят кой им е президентът – има кандидат на ръководството и на масите. Явно на Георги Първанов и на Корнелия Нинова, когато бяха в Русия, са им казали кой да им е президентът”, коментира той.

По думите му Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники