Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Четири самолета F-15 от ВВС на САЩ се предислоцираха в авиобаза Граф Игнатиево за изпълнение на задачи по съвместния Air Policing

Четири самолета F-15 от ВВС на САЩ се предислоцираха в авиобаза Граф Игнатиево за изпълнение на задачи по съвместния Air Policing

В авиобаза Граф Игнатиево бяха предислоцирани днес, 1 септември, четири самолета F-15 от състава на 194-та ескадрила на Националната гвардия на САЩ, които ще участват заедно с български МиГ-29 в изпълнение на задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни. То ще се проведе в периода 9-16 септември. Правителството прие решение за усилване на охраната на въздушното пространство на нашата страна от военновъздушните сили на България и на САЩ на 24 август.

При изпълнение на съвместни задачи по Air Policing българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Участието на личен състав и техника от българските Военновъздушни сили в съвместните операции по Air Policing доказват способностите на бойната авиация на България да действа интегрирано със силите на съюзническите държави за гарантиране на въздушната сигурност на страните от Източния фланг на Алианса.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники