Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И БСП очаквано върна мандата

Корнелия Нинова и Росен Плевнелиевснимка: bgnes.comКорнелия Нинова и Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев връчи на "БСП лява България" проучвателен мандат за съставяне на правителство в този парламент. От левицата очаквано и както многократно заявиха, също върнаха мандата. След отказа на ГЕРБ да формира кабинет втората по големина парламентарна група получи правото да състави правителство в 43-тото Народно събрание.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви:

БСП е в опозиция и ще носи отговорност, когато спечели парламентарни избори, вземе мандат и управлява страната. Ако трета политическа сила получи мандат и прави опит за съставяне на правителство, ние оставаме в опозиция в рамките на този парламент. Смятаме, че неговият ресурс е изчерпан, че доверието в него е изчерпано, и че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори.

При отказ на първите две партии по Конституция президентът има право да връчи мандат за съставяне на правителство на трета парламентарна група по свой избор. Очаква се това да е Реформаторският блок, който да получи мандата следващата седмица. Днес държавният глава изрази надежда при връчването на третия проучвателен мандат да се стигне до съставяне на кабинет. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.