Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Без подкрепа от ГЕРБ Реформаторите връщат веднага мандата

Меглена Кунева, Борислав Великов и Корман Исмаиловснимка: dnevnik.bgМеглена Кунева, Борислав Великов и Корман Исмаилов

Ако получим мандата, ще направим реална консултация веднага с ГЕРБ, ако те откажат, ще върнем мандата веднага. Това каза депутатът Борислав Великов (БНД) от Реформаторския блок, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова получи от президента Росен Плевнелиев и върна втория мандат за съставяне на правителство.

"Ако го получим в 11 часа, в 12 ще помолим за консултации при ГЕРБ, ако кажат "не", в 13 часа връщаме мандата на президента Плевнелиев. Той нека още веднъж да призове новоизбрания президент Румен Радев да даде предложения за служебно правителство и още отсега да заработи", каза още Великов.

От президентството съобщиха малко след изявлението на Великов, че проучвателният мандат за съставяне правителство ще бъде връчен в 11 часа в понеделник на Реформаторския блок.

След разговор с ГЕРБ Реформаторите ще преговарят и с Патриотичния фронт за подкрепа. Великов смята, че "високите изисквания", които Патриотите поставят, като вдигане на минималната пенсия за стаж на 300 лв., може да са спънка. Ще има разговори и с други политически сили в парламента, за да се види дали в рамките на това Народно събрание може да се направи мнозинство, което да приеме важни закони като този за антикорупцията и изборните правила. Евентуалният кабинет с мандат на патриотите ще бъде до лятото.

"Може да не се стигне до нищо. По-вероятни са предсрочните парламентарни избори и ние ще се готвим и за тях", добави Великов. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники