Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВАС разпореди повторно преброяване в 44 секции на бюлетините за референдума

Слави Трифоновснимка: bnr.bgСлави Трифонов

Върховният административен съд (ВАС) разпореди  повторно преброяване на бюлетините и пликовете за референдума в 44 секции, посочени от Инициативния комитет на "Шоуто на Слави". Това ще стане в рамките на математико-статистическа експертиза, възложена на три вещи лица.

Делото е срещу решение на Централната избирателна комисия от 11 ноември, с което бяха обявени резултатите от националното допитване, според които 12 000 гласа не стигнаха, за да станат задължителни решенията за мажоритарен вот на два тура с абсолютно мнозинство, задължителното гласуване и орязването на партийната субсидия на 1 лев на глас. От екипа на шоумена обаче смятат, че гласовете са подадени, но не са отчетени заради несъответствие между броя на пликовете и на бюлетините.

Вещите лица имат десет дни да се запознаят с материалите по делото и протоколите на секционните избирателни комисии.

Съдът е задължил ЦИК да осигури всички изборни книжа, в това число пликовете и бюлетините от 44-те секционни избирателни комисии, посочени от екипа на "Шоуто на Слави". / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники