Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕК ни дава още 48 млн. евро за управление на границите и миграцията

ЕК ни дава още 48 млн. евро за управление на границите и миграциятаснимка: investor.bg

Европейската комисия (ЕК) е одобрила 48,2 млн. евро допълнително извънредно финансиране за България за управление на границите и справяне с миграцията, съобщават от пресслужбата на представителството на Комисията в България.

Средствата са от Европейския фонд за убежище, миграция и интеграция и Фонда за вътрешна сигурност на Европейския съюз (ЕС). По линия на двата фонда за България са заделени други 91 млн. евро, припомнят от ЕК.

От извънредното финансиране Министерството на вътрешните работи (МВР) ще получи 36,2 млн. евро за подобряване на управлението на границите, включително за закупуване на техника за наблюдение на границите, на граничните пунктове и за подобряване на компютърните системи на гранична полиция.

Други почти 12 млн. евро ще бъдат използвани за допълнително подобрение на управлението на мигрантските потоци, допълват от ЕК. / Инвестор.бг

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.