Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Остават отворени всички магистрали, 117 населени места са без ток

Остават отворени всички магистрали, 117 населени места са без токснимка: bnr.bg

Всички магистрали са отворени за движение. Вече включително и АМ „Хемус“ в участъка от Варна до Шумен. Обработени и проходими са в основната си част с изключение на участъка Карнобат – Бургас не бяха затваряни изобщо. Това заяви на брифинг в АПИ регионалният министър в оставка Лиляна Павлова, предаде репортер на БГНЕС.

В Бургаска област обстановката остава все още по-усложнена. В момента колегите отварят направлението Бургас – Слънчев бряг. Достъпът до Бургас все още се осъществява по обходния маршрут през Елхово – Средец и Болярово, каза Павлова.

Магистралата Варна – Шумен е отворена. Най-сложна остава ситуацията при Долни Чифлик. Там работят екипите усилено, за да помогнем и на общината, тъй като там е най-сложно и с общинската пътна мрежа, обясни Павлова. Според нея ситуацията в Добрич също се подобрява. Пътят Добрич – Варна се отваря за движение, за да има достъп до Добричка област и поетапно усилията ще са насочени към отваряне и на по-малките пътища в областта в рамките на деня, каза министърът в оставка.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към момента 117 са населените места в страната без електрозахранване. Без ток остават 22 900 абоната. На територията на ЧЕЗ няма места без електрозахранване, на територията на ЕВН са 69 населените места без електрическо захранване и съответно засегнати 11 300 абоната. Най-тежко е положението на територията на област Бургас, където са 95% от населените места без електрическо захранване от тези 69, каза Петкова. На територията на „Енерго -Про“ са 48 населените места без електрическо захранване, като са засегнати 11 600 абоната. Най-тежко е положението на територията на област Добрич, проблемът там се състои в това, че са на лице скъсани електропроводи и достъпът до тях е затруднен, каза енергийният министър в оставка. Тя изрази надежда днес с помощта на АПИ, противопожарната служба и армията да се достигне до авариралите електропроводи и повреди и авариите да бъдат отстранени. Товарът в системата на ЕСО към момента е 6500 мегавата, в рамките на нормалното, няма проблеми в системата,каза Петкова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.