Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Украинският посланик ще иска среща с Борисов заради Крим

Николай Балтажиснимка: tvplus.bgНиколай Балтажи

Украинският посланик у нас ще поиска среща с бившия премиер Бойко Борисов. Причината - извлението на лидера на ГЕРБ по отношение на Крим. Това заяви в предаването ТВ+ „Свободна зона“ Микола Балтажи - посланик на Украйна у нас.

Говоренето, че Крим е бил подарен на Украйна от Хрушчов, докато е бил пиян, попада в сферата на руската пропаганда. Затова украинският посланик у нас ще иска да разговаря с Бойко Борисов, за да му разясни историческите факти около това решение.

„Ще поискам контакт да си говорим по темата, защото тя е чувствителна тема и въпросът е много по-сериозен от едно простичко решение на политически лидер и то с такива компетенции, които е притежавал тогавашния първи. Но тези неща не могат да станат. Не се подаряват територии по такъв начин. Това е абсурд.“

Балтажи категорично заяви, че няма как да се говори за падане на санкциите срещу Русия, докато тя не изпълни ангажиментите си по Минското споразумение.

„Ние можем достойно да се противопоставим и Русия да изпълните нейните ангажименти по минското споразумение само с един сериозен, консолидиран, международен натиск. В никакъв случай да не се говори за намаляване или сваляне на санкциите. Ако не, къде е мястото на международното право. “

Според посланик Балтажи не трябва да се допуска нарушаване на международното право.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники