Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланикът на Беларус: Отношенията ни с България се активизират

Посланикът на Беларус: Отношенията ни с България се активизират

Посланикът на Беларус Н. Пр. Владимир Воронкович и заместник-ръководителят на мисията Олег Белов бяха на официално посещение днес в Плевен. Придружавани от проф. Тодор Трифонов - представител на Търговско-промишлената палата на Беларус у нас, те се срещнаха с кмета Георг Спартански.

Последната година беше плодотворна за активизирането и разширяването на отношенията между България и Беларус, е оценката на Н. Пр. Владимир Воронкович. Страната ни беше посетена от министъра на външните работи Даниел Митов, председателя на Парламентарната група по икономика и туризъм Петър Кънев, както и от Иван Станков - председател на Парламентарната група за приятелство с Беларус. През м. юни 2016 год. за пръв път през последните осем години се проведе съвместно заседание за междуикономическо сътрудничество. За пръв път беше създадена и съвместна работна група в областта на селското стопанство. Успешна е дейността на работната група по туризъм, както и на смесената комисия по транспорт. Всичко това е повод за оптимизъм, подчерта Посланикът на Беларус. Той отправи покана към нашите представители на бизнеса за участие в предстоящия през м. октомври в Минск икономически форум, изтъквайки, че извън тази проява беларуската дипломатическа мисия е готова да откликне на всяка съвместна бизнесинициатива и да съдейства за нейното осъществяване.

На 26 март се навършват 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Беларус. По повод юбилея планираме редица съвместни инициативи с българското Министерство на външните работи, информира още Н. Пр. Владимир Воронкович. Дипломатът съобщи, че от 1 февруари страната му е въвела 5-дневно безвизово пребиваване за чужденци от 80 държави, в т.ч. и България, като подготвя този срок да бъде удължен в рамките на две седмици.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.