Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Янев: Имаме план за реакция, дори ако бъде прекратено споразумението между ЕС и Турция

Стефан Яневснимка: bgnes.comСтефан Янев

Имаме план за реакция, дори ако бъде прекратено споразумението между ЕС и Турция. Това каза служебният военен министър Стефан Янев пред репортер на БГНЕС.

Янев коментира изказването на турски министър, който заяви, че няма смисъл в продължаване на изпълнението на споразумението за мигрантите между Турция и ЕС. Във връзка с това изказване и дали да очакваме мигрантска вълна, Янев припомни, че вече е коментирал тази тема.

„Нека да гледаме на тези изявления в хода на предизборната обстановка, както у нас, така и в много държави в Европа, така и в Турция. Очевидно е, че на това ниво има нужда от говорене, на даване на по-строги сигнали, че нещо драматично ще се случи. Какво има да се случи тепърва ще видим, но по отношение на нашите очаквания за увеличен мигрантски поток, ние имаме нашата готовност, нашата подготовка да се справим с такъв вид предизвикателство”, подчерта Стефан Янев.

Той е категоричен, че няма напрежение на границата с Турция. „Не, няма напрежение, общо взето ситуацията е близка до нормалната, която през последните месеци се наблюдава”, отбеляза министърът.

В отговор на въпрос дали се планира по-засилено военно участие на границата с Турция, Янев припомни, че имаме планове. „Те са комплексни, както и сили на МВР, така и на Министерството на отбраната. Имаме планове и за комплексно нарастване на силите и решаване на възможни проблеми при появата им”, каза още Янев. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.