Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Военновъздушните сили на шест държави участват в учение на летище Пловдив

Военновъздушните сили на шест държави участват в учение на летище Пловдив

Транспортни самолети и екипажи от шест държави участват в летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация 2017-1” (ЕААТТС 17-1). То се провежда на летище Пловдив от днес, 22 март, до 7 април 2017 г. и в него участват военновъздушните сили (ВВС) на България, Белгия, Чехия, Италия, Франция и Холандия. За изпълняваните задачи ще бъдат използвани също и летищата в Чешнегирово, Тенево и Черногорово.

Полетите се очаква да започнат на 27 март, понеделник, и да продължат до 6 април, четвъртък, когато ще се проведе церемония по завършването, и ще бъдат връчени сертификати на успешно преминалите курса участници.

По време на „Европейския курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация 2017-1” са планирани за изпълнение полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; тактически заходи за кацане; операции по обслужване на самолета от наземния технически състав и др.

Сред основните цели на учението за българските ВВС са: постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции със страни съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за изпълнение на транспортни задачи, а за изтребителната авиация – за изпълнение на прехват на транспортни самолети и др.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.