Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руснаците не са като от песните за Червената армия

Бойко БорисовБойко Борисов

"Има неща, срещу които няма как да се реагира дори да знаеш. Така отговори Бойко Борисов на въпроса знаело ли се е, че руснаците са дали инструкции на БСП за печелене на изборите, както писа "Уолстрийт джърнъл" вчера.

Борисов каза, че още 90-те години били подготвени нещата, били "направени" социолозите едните да са сини, другите да са червени. Помните ли как Корнелия Нинова отричаше за срещата с Решетников, а те се бяха срещнали в един столичен хотел", коментира Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той каза, че винаги БСП са спекулирали с русофилските чувства на избирателите си в предизборна кампания и после нищо не изпълняват.

„БСП винаги се възползва на изборите от това, че техният електорат е проруски. По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"И ние объркахме нещата сега. Оправихме си отношенията с Русия в туризма, с 40% повече руски туристи имаше. "Авионамс" ремонтира руските самолети. Ремонтираме руски военни кораби в корабостроителницата във Варна. Платихме си 120 млн. и те ни опрастиха лихвите от 90 млн. С една дума, руснаците се объркаха какви са отношенията с ГЕРБ. Руснаците отдавна не са тези, които бяха по времето на Червената армия.", допълни Борисов.

Борисов припомни, че ГЕРБ подкрепя санкциите, наложени от ЕС, но в същото време е за прагматични отношения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники