Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Политиците забравиха след вота за чуждата намеса

Румен Радевснимка: btvnovinite.bgРумен Радев

На 19 април свиквам 44-ото НС. На вота през март всички ние излъчихме своите народни представители. Тези избори определиха и някои проблеми. Станахме свидетели на опит за влияние отвън. Българските институции не позволиха това да се случи. Това заяви в обръщение към нацията президентът Румен Радев.

„След изборите темата бързо бе погребана, проблемите обаче остават”, заяви държавният глава. „Тези проблеми не се изчерпват само с външно вмешателство в изборния процес, а с целенасочено проникване и влияние в обществото. Проблемите няма да бъдат решени само със заклинания, а със закони. Днес се необходими отговорни действия - законодателни и организационни. След години разхищаване на националния суверенитет, междупартийни сметки и днес са необходими законодателни и организационни дейности.

Приветствам куража на Министерството на правосъдието за намиране на решения на тези проблеми. Предложенията за промени предоставят ясни бариери за навлизане на чуждото влияние", заяви в обръщението си президентът Радев.

"В идеите за промени за уседналост някои съзряха нарушаване на граждански права. Най-важното право на българите в чужбина е да могат да се върнат в една независима и суверена държава. Когато говорим за права и задължения нека ги сравняваме с далеч по-строгите ограничения на редица държави от ЕС, които са еталон за демокрация,“, заяви Радев.

„Вярвам, че с един разумен и конструктивен диалог ще се намерят по-добри решения, те трябва да отчитат нашата принадлежност към единното европейско семейство. Сега на ход е парламентът, вярвам, че в него ще се намери мнозинство, което ще гласува адекватно законовите промени. Надявам се, че то ще излъчи работещо правителство. Българите очакваме мерки срещу бедността, корупцията и престъпността, срещу ценовия шок гласуван от независимия регулатор. Пожелавам успех на българските законодатели", добави президентът. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.