Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

790 мигранти заловени у нас през 2017 г., 847 лица са изведени от България

790 мигранти заловени у нас през 2017 г., 847 лица са изведени от Българияснимка: bgnes.com

Продължава тенденцията за минимален мигрантски натиск към България. Това показва справка на МВР, предаде репортер на БГНЕС.

От началото на годината до средата на месец април у нас са установени 790 незаконно пребиваващи чужди граждани. За същия период от България са изведени 847 лица.

Спадът на броя на настанените в бежанските центрове на Държавна агенция за бежанците също продължава. Към момента 2400 бежанци се намират в центрове, чиято заетост е 46%.

61% е заетостта на центровете от “затворен тип”, където се намират 569 лица. 440 чужди граждани, със статут се намират на външни адреси. Това означава, че към момента в България има под 4000 мигранти.

Спадът се дължи основно на възможността, която незаконно пребиваващите са използвали да преминат нелегално в страни от Западна Европа. От началото на годината на българо-сръбската граница са заловени над 1500 мигранти, които са опитвали да напуснат страната.

Най-много незаконно пребиваващи лица у нас има от Афганистан и Пакистан. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.