Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Росен Плевнелиев: Четири държави се опитват да влияят на политическия процес в България

Росен Плевнелиевснимка: vesti.bgРосен Плевнелиев

„Русия, Турция, Македония и Сърбия - тези четири държави по един или по друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България”. Това заяви президентът ( 2012-2016г.) Росен Плевнелиев в ексклузивно интервю за „Здравей, България”.

„Русия и Турция се опитаха да го направят и в изборния процес”, каза още Плевнелиев”. „Особено ме притеснява руското влияние от гледна точка на изборния процес в България и политическата дейност в България”, заяви той.

„Има съмнения, че Русия финансира партии. Има съмнения, че много български политици много често посещават Русия по един или по друг начин”, коментира още Плевнелиев.

„Искрено желая успех на президента Румен Радев. Дал съм му моя мобилен телефон, готов съм да му помагам, готов съм да покажа и доброто, и лошото. Винаги ще посоча и доброто, но да се опиташ да ограничаваш изборни права на два милиона българи в чужбина е голяма грешка и ще се надявам той да я поправи”, каза още Плевнелиев и добави:

"Българите в чужбина са страхотни патриоти. Те строят църкви, училища, танцуват народни танци, учат децата на родния език, обичат България. Те са най-големият инвеститор в България, на тези хора трябва да подадем ръка и това отива на един държавен глава. Не е правилно да ограничаваме правото на българите в чужбина да гласуват”.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники