Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Даниел Митов: Не са водени разговори с мен да бъда министър

Даниел Митовснимка: btvnovinite.bgДаниел Митов

Бившият външен министър Даниел Митов заяви, че с него не са водени разговори да бъде министър отново. „Бях министър в много тежки времена”, призна той в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Анексията на Крим, дестабилизацията на Източна Украйна, сирийската криза, бежанската вълна и Брекзит се случиха по време на мандата, в който бях министър, изреди Митов.

„Не мисля, че с премиера Бойко Борисов сме се разминавали драматично, той понякога артикулира нещата по-различно, но външният министър е длъжен да стои на ясни и твърди позиции”, отбеляза Митов.

Той изрази готовност да помага на всеки бъдещ външен министър, като отбеляза, че е в добри отношения със спряганите за поста Ради Найденов, който е настоящ служебен външен министър, и Димитър Абаджиев.

Според него българското служебно правителство много се е забавило с отговора във връзка с европейската процедура по отношение на „Газпром” и може да изпуснем сроковете. По думите му така страната ни няма да може да си защити интереса и да предоговори цените на газа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники