Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава призова политическите партии за обединение по важните за обществото теми

встреча с представителями "Объединенных патриотов"встреча с представителями "Объединенных патриотов"

Президентът Румен Радев започна консултациите за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство

Парламентарно представените политически сили трябва да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху разрешаването на важните за българското общество проблеми, свързани с постигането на икономически ръст и повишаване на доходите, преодоляване на демографската криза, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. За това призова президентът Румен Радев, който последователно проведе, в изпълнение на конституционната процедура за връчване на мандат за съставяне на правителство, консултации с представителите на парламентарните групи на ПП ВОЛЯ, на „Движение за права и свободи“ и на „Обединени патриоти“.

По време на срещите си с политическите сили държавният глава подчерта, че в президентската институция управленски коалиции няма да бъдат договаряни. „Това е задача на партиите. Българското общество е изправено пред много проблеми и очаква сформирането на стабилно парламентарно мнозинство и правителство“, каза Румен Радев. Държавният глава беше категоричен, че провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа и призова политическите сили да се стремят към консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция.

Утре държавният глава ще продължи консултациите с представителите на парламентарната група на "БСП за България" и с парламентарната група на ПП ГЕРБ.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.