Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кабинетът одобри избора на шведския „Грипен” за нов самолет

Кабинетът одобри избора на шведския „Грипен” за нов самолетснимка: btvnovinite.bg

На закрито заседание Министерският съвет одобри протокола на междуведомствената група за избор на нов многоцелеви самолет, научи bTV от правителствени източници.

На първо място е класирана Швеция (със самолет „Грипен”), а на второ – Португалия (чиято оферта е за използвани американски машини F-16 ).

Инвестиционният проект беше одобрен от втория кабинет на Бойко Борисов и одобрен от Народното събрание. Той е на стойност до 1,5 милиарда лева - за купуване на 16 машини на два транша.

На правителството се дава мандат да преговаря, но решението не е обвързващо и следващият кабинет ще решава как да води преговорите чрез нова работна група. Тя трябва да бъде сформирана другата седмица.

„Няма нищо предрешено”, коментира по този повод служебният премиер Огнян Герджиков.

„Служебното правителство не иска да спира процеса по придобиване на нов многоцелеви изтребител”, заяви вицепремиерът Стефан Янев. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.