Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започна съвместната българо-американска летателна подготовка “Тракийски орел -2017 г.”

Започна съвместната българо-американска летателна подготовка “Тракийски орел -2017 г.”снимка: bnr.bg

Изтребители F-15 C на американските Военновъздушни сили ще кацнат днес, 26 април, в авиобаза Граф Игнатиево, за да участват в съвместната българо-американска летателна подготовка „Тракийски орел – 2017 г.“.

Екипажите са от 122-ра ескадрила от състава на 159-то авиационно крило на Националната въздушна гвардия на щата Луизиана. Предвижда се съвместните полети на екипажи от военновъздушните сили на България и на САЩ да се проведат в периода април - юни 2017 г.

От българска страна в полетите ще участват самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер, Л-39 от Учебната авиационна група в Долна Митрополия, вертолети AS-532 AL, Ми-24 и Ми-17 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.

Основните цели на съвместната летателна подготовка са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските Военновъздушни сили за участие в операции под егидата на НАТО, повишаване на летателната и тактическа подготовка на личния състав, както и усъвършенстване на процедурите по логистично осигуряване и поддръжка на гостуващи формирования.

По време на летателната тренировка ще се изпълняват задачи в пълния спектър на подготовките, водени от родовете войски от Военновъздушните сили.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.