Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Партия ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство

Бойко Борисов и Румен Радевснимка: bnr.bgБойко Борисов и Румен Радев

Президентът Румен Радев връчи мандата на Бойко Борисов като лидер на най-голямата партия в 44-тия парламент. Борисов ще има 7 дни, за да състави кабинет или да върне мандата на президента.

При връчването на мандата държавният глава каза пред Цветан Цветанов и Бойко Борисов, че очаква убедителни кандидатури за министри.

Пада ни се кръстът отново, в случая и Обединените патриоти са с нас, защото само това като формула гарантира управление. Темата "министри" не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано. Министри най-лесно се слагат, защото и лесно се махат. За това тях последни. Аз им казах – най-добре на 3-ти май, каза Борисов след консултациите при президента Румен Радев във вторник.

Малко преди срещата ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписаха коалиционно споразумение.

Споразумението предвижда решенията да се взимат с консенсус, заяви съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

Коалицията ще има и политически съвет, който ще състои от шестима души. Най-вероятно той ще се провежда всяка седмица.

Все още не са оповестени конкретни имена, които ще влязат в новото правителство. Има вероятност разпределението на постовете да стане ясно преди 7-дневния срок, който тече от връчването на мандата.

Един министър-председател, четирима вицепремиери и 17 министри са фиксирани в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той потвърди, че има идея един от вицепремиерите да се занимава основно с председателството на Съвета на ЕС. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.