Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нацистки поздрав коства главата на зам.-министър

Павел Теневснимка: btvnovinite.bgПавел Тенев

Зам.-министърът на регионалното развитие от квотата на „Обединени патриоти” Павел Тенев подаде оставка. Това е станало след разговор с вицепремиера и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов и премиера Бойко Борисов.

Тенев постави правителството в сложна ситуация, след като се появи негова снимка от посещение в музей на восъчните фигури от преди 9 г. На нея той отправя нацистки поздрав към статуи на нацистки войници.

"Създаденото напрежение не работи добре за правителството и помолих да бъда освободен от длъжност. Най-правилното решение, което можеше да се вземе, е да се подаде оставка", обясни пред журналисти Тенев. Той подчерта, че не е последовател на нацистката идеология и кадърът е бил подигравка.

Той заяви, че е доволен от това, че никой не го атакува за професионалните му качества.

ГЕРБ и в частност Борисов първоначално запазиха мълчание по скандалния случай, който ядоса не само опозицията, но и граждани и неправителствени организации у нас и в чужбина. Даже Партията на европейските социалисти поиска оставката на Тенев.

Валери Симеонов пък опита да омаловажи случая, но реално го раздуха още повече с коментара си за свое посещение в някогашния концлагер „Бухенвалд”: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...”.

Това е втори зам.-министър, който буквално в първите дни на новия кабинет се налага да напусне поста си. Стоил Апостолов си тръгна от здравното министерство след разследване за злоупотреби в болницата, която е управлявал. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.