Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВМС на САЩ: Стараем се да запазим постоянно присъствие в Черно море

Дженис Смитснимка: chernomore.bgДженис Смит

ВМС на САЩ се стараят да запазят постоянно присъствие в региона на Черно море, използвайки правото на свободно плаване в международни води, заяви на пресконференция командирът на ескадрен миноносец “Оскар Остин“ - капитан Джанис Смит.

„Боен кораб от състава на Шести американски флот изпълнява операции по патрулирането в Черно море с цел поддържане на сигурността в акваторията. В съответствие с конвенцията от Монтрьо, ние можем да бъдем тук не повече от 21 дни“, съобщи Смит, отказвайки да уточни маршрута на кораба и датите за акостиране в черноморски пристанища, пише БГНЕС.

Присъствието на боен кораб на САЩ в Черно море демонстрира ангажимента на САЩ по колективната защита на съюзниците и партньорите в региона, отбеляза Смит. Тя уточни, че корабът ще остане във Варненския залив до 20 май. По време на визитата ще бъдат разгледани въпроси, свързани с морската безопасност, предстоящи учения, двустранните отношения, както и помощ, която американските партньори могат да оказват на българските ВМС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники