Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Каракачанов обеща на шефа на НАТО повишаване на разходите за отбраната

Красимир Каракачанов и Йенс СтолтенбергКрасимир Каракачанов и Йенс Столтенберг

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви вчера пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че България има планове за постепенно увеличаване на разходите за отбраната с цел изграждане на необходимите отбранителни способности. Двамата разговаряха вчера в Брюксел.

Каракачанов е обявил още, че до края на годината се предвижда да бъде разработен национален план за увеличаване на разходите за отбрана.

Йенс Столтенберг е изказал благодарност за приноса на България в провежданите от НАТО мисии и операции, както и за оказваната подкрепа на страните-партньори. Той приветства усилията на българското правителство за превъоръжаване на Българската армия.

В контекста на борбата с тероризма вицепремиерът Красимир Каракачанов подчерта, че това е един от основните приоритети на българското правителство.

Двамата с генералния секретар Йенс Столтенберг са се обединили около мнението, че НАТО трябва да има по-видим принос в противодействието на тероризма.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники