Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Димитър Главчев: България подкрепя Република Македония за нейното име

Димитыр Главчевснимка: bgnes.comДимитыр Главчев

България твърдо стои зад подкрепата си към Република Македония относно нейното име и това е част от последователната българска политика на страната ни към своята съседка още от момента на нейното признаване. Това заяви в студиото на ТВ+ председателят на парламента Димитър Главчев.

По думите му, като държава не би трябвало да взимаме отношение между Македония и трети страни в спора им за името на македонската държава.

България е първата държава, която признава Република Македония и за разлика от други страни, нашата го направи именно под конституционното й име, посочи Димитър Главчев.

“Ние сме били винаги да се приема ролята на суверена, на избирателите, на гласоподавателите. След като такава е била волята на македонските граждани така да се нарича държавата, би трябвало да се съобразим с нея. Още повече че сме я признали в този вид”, каза председателят на НС.

Той подчерта, че българската политика спрямо Република Македония винаги е била последователна, независимо от това коя партия управлява в София.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.