Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава Румен Радев: Модернизацията на армията трябва да става с грижа за хората

Иван Портних и Румен РадевИван Портних и Румен Радев

„Модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна  на нормативната база и нейното усъвършенстване. Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира  безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности“. Това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, който бе гост днес на града.
 
Държавният глава припомни, че тепърва ще бъдат развивани проектите за многоцелевите изтребители и за многофункционалните модулни патрулни кораби, които парламентът прие със свое решение през юни миналата година. „На проведения Консултативен съвет за национална сигурност се обединихме около мнението, че тези проекти трябва да се реализират, особено за корабите, с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие“, заяви Румен Радев.
 
Във Варна президентът разговаря с кмета Иван Портних и неговия екип, а във Радио Варна се срещна с културни дейци от града, с които обсъдиха реализацията на различни проекти в областта на културата и изкуствата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.