Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов бори усещането за тревожност и корупция в обществото

Борисов бори усещането за тревожност и корупция в обществотоснимка: bnr.bg

Когато има административна тежест и хората изгубят дни, за да извадят един документ, това създава усещане за тревожност, корупция и напрежение в обществото. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации.

Министър-председателят свика срещата, за да бъдат обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите. В Министерския съвет са и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Борисов посочи още, че идеята е гражданите и бизнесът да не се редят гише след гише. По думите му, едва ли има политик, който да не е поставял това във фокуса на своето предизборно говорене.

"Искам да положим цялата си воля това да се случи", отсече премиерът. Борисов даде да се разбере - няма няма месеци, нито години, нито време за анализи.

"Прекрасно всички знаят къде са местата, където се формират опашките", отсече той. Там, където е необходимо, ще се вложат средства, подчерта Борисов. Той изтъкна важността на това държавата и общините да постигнат синхрон.

До няколко седмици ще отпадне издаването на хартия на свидетелството за съдимост, с промени в 2 наредби ще се свържат имотния регистър и кадастъра , с нова електронна система ще се улесни продажбата и регистрацията на автомобили. Тези спешни мерки се набелязаха на съвещанието. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.