Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава Румен Радев се срещна с Негово Светейшество патриарх Неофит

Румен Радев и патриарх НеофитРумен Радев и патриарх Неофит

Държавният глава Румен Радев се срещна днес с Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в Синодната палата, по покана на митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква (БПЦ).

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, в които двете институции си взаимодействат, и беше потвърдена готовността на президентската администрация и на БПЦ да работят заедно за тяхното решаване. Президентът Румен Радев и патриарх Неофит бяха единодушни, че само в съгласие и с общи действия може да имаме успех като общество и държава.

Държавният глава постави акцент също така върху необходимостта от ясна законова регламентация на дейността на традиционните вероизповедания у нас, която да гарантира тяхната независимост от външни влияния, както и сигурността на българските граждани, и се запозна с позицията на членовете на Светия Синод и на патриарх Неофит по този въпрос.

Президентът Радев изрази готовност да инициира работна среща по въпросите на религиозното образование с участието на традиционните вероизповедания в страната и ангажираните с това държавни институции.

Негово Светейшество патриарх Неофит подари на президента Румен Радев, от името на Св. Синод, икона на Божията Майка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.