Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Илияна Йотова: Президент и премиер работят за това България да изглежда добре отвън

Илияна Йотоваснимка: btvnovinite.bgИлияна Йотова

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов са много различни, но това, което забелзвам в този мандат е огромното желание страната ни да изглежда добре навън. Засилените дипломатически совалки на двамата през последните дни са именно в тази посока. Това заяви в студиото на „Тази неделя” вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Не изглеждаме добре навън и продължаваме да не изглеждаме добре – с този механизъм, който ни наблюдава 10 г. за корупция, за съдебната реформа. Отдавна съм казала, че този механизъм е неработещ”, посочи тя.

Илияна Йотова каза, че би препоръчала на онези институции, с които ще се срещне евентуално Владимир Путин при посещението му у нас, "да му подарим една поредица на Дмитрий Лихачов, голям руски учен който дълги години се занимаваше с произхода на славянската азбука и на делото на Кирил и Методий, на търновската книжовна школа и едно прекрасно негово посвещение където казва, че Русия е получила писмеността от България".

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники