Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция

Румен Радевснимка: btvnovinite.bgРумен Радев

"Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни. Така президентът Румен Радев коментира брифинга на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в неделя, в който имаше намек, че президентът е лобирал за купуването на изтребители „Грипен”.

„Но да оставим настрани този европейски виц – искам да кажа следното: Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа доброто и лошото ченге. Надявам се г- н Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларацията на своя заместник", допълни президенът.

„Да проверят собствените си решения, подписи, графици, които второто правителство на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде проверено, аз нямам нищо против“, каза Румен Радев по повод предложението на Цветанов за създаване на парламентарна комисия, която да проучи обстоятелствата около придобиването на нов боен самолет за ВВС.

Президентът припомни също така, че на Консултативния съвет за национална сигурност е било взето решение до 20 юни т.г. да бъде извършен детайлен анализ и доклад, който да покаже възможностите за разпределение на ресурсите, така че да се гарантират средствата за всички видове Въоръжени сили и за останалите сектори. „Очаквам този доклад и имам уверението, че правителството работи усилено“, заяви президентът и добави, че на негова основа трябва да бъде приет подробен график какво ще бъде свършено и с какви средства.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.