Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България гони дъното в класация на най-добрите страни за мигранти

България гони дъното в класация на най-добрите страни за мигранти

България е на 40-то място в класация на най-добрите страни за мигранти - Best Countries for Immigrants на US News & World Report.

Авторите на класацията представят накратко всяка страна. За България те отбелязват, че е на  кръстопът между Европа и Азия, има богата култура и е родното място на кирилицата, тя е една от най-старите държави в Европа, основана през седми век. В същото време се смята за най-бедната държава в Европейския съюз и трябва да се справи с  корупцията и организираната престъпност.

Швеция, Канада и Швейцария са трите най-добри страни за мигранти, според авторите на класацията. Следват Австралия, Германия, Норвегия, САЩ, Холандия и Финландия.

В класацията Франция е на 14-то място, Великобритания, която е в процес на излизане от ЕС – на 17-то, Япония на 20-то.

По-напред от България в класацията са страни като Русия (24-то място), Гърция (27-мо), Украйна (31-во), Румъния (34-то), Беларус (38-мо) и Чили (39-то).

Точно след България на 41-во място е Мексико, следват Турция и Полша.

За класирането на страните са изследвани показатели като грижа за правата на човека и околната среда, бюрокрация, производствени разходи, корупция, данъчна среда, културно наследство, приветливост и качество на живот. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.