Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов обърна специално внимание на темата за Балканите на среща с Мария Габриел

Бойко Борисов и Мария ГабриелБойко Борисов и Мария Габриел

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с европейския комисар Мария Габриел, чиято кандидатура беше гласувана с огромно мнозинство от Европейския парламент в началото на месеца.

Премиерът Борисов поздрави Габриел и й пожела успешна работа на отговорната позиция. По думите му, като еврокомисар тя има възможност да постигне значителни резултати в ресора, за който отговаря – цифровата икономика и цифровото общество, така че да има конкретни ползи за европейските граждани. Министър-председателят отбеляза добрата комуникация с Европейската комисия и изрази увереност, че Мария Габриел ще поддържа активен диалог с българските институции.
 
Акцент в срещата беше и темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Според европейския комисар са налице основни предпоставки за успешното провеждане на председателството, като определянето на ясни приоритети и подготвителните срещи с председателите на парламентарните комисии и докладчиците. Премиерът Борисов и Габриел се съгласиха, че това е възможност страната ни да има активна роля на медиатор между институциите и да окаже положително въздействие по важни за Европа теми.
 
Бойко Борисов обърна специално внимание на Западните Балкани. Той сподели, че е оптимист след срещата си с лидерите от Берлинския процес в Триест и след проведените вчера разговори в Солун. Министър-председателят подчерта, че е изключително важно да има ясна европейска перспектива за региона.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.