Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Илир Мета пред Екатерина Захариева: Разчитаме много на вас за европейската ни интеграция

Екатерина Захариева и Илир МетаЕкатерина Захариева и Илир Мета

"Разчитаме много на вас и оценяваме усилията на България за разширяването на Европейския съюз в Западните Балкани. Искаме да си напишем домашното по най-добрия начин." С тези думи президентът на Албания Илир Мета посрещна българския заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.
 
Албания е втората държава от Балканската обиколка на българския дипломат №1. "Радвам се, че съм първият европейски министър, който се среща с вас след встъпването ви в длъжност, и ви пожелавам успешен мандат", обърна се Захариева към Мета. Тя подчерта, че отношенията между България и Албания са отлични, политическият диалог се води на всички нива и държавниците трябва да работят за увеличаване и на икономическите връзки.
 
Вицепремиерът Захариева разказа, че реформите си струват, тъй като членството ни в ЕС има пряк ефект върху доходите, инфраструктурата и финансовия растеж на страната. Президентът Мета потвърди, че при последното си посещение в София е видял голяма промяна.
 
"Никой не може да бъде дискредитиран в Албания и да му се пречи да се самоопредели като българин", декларира държавният глава на Албания пред българския външен министър.
 
От своя страна вицепремиерът Екатерина Захариева припомни, че албанското Възраждане, довело до независимостта на страната, всъщност започва в България със създаването на албански дружества и издаването на вестници на албански език, които са функционирали с подкрепата на българските власти. Тя заяви още, че българският народ няма да забрави приноса на албанските преселници у нас за икономиката на новоосвободилата се българска държава в началото на миналия век.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.