Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: С подписването на Договора за добросъседство ще отворим нова страница в отношенията ни с Република Македония

Бойко БорисовБойко Борисов

"Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Македония е израз на желанието на България да изгради модерни добросъседски отношения, основани на европейските ценности." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Той отбеляза, че в продължение на години няколко български правителства от целия политически спектър са били ангажирани в преговорите, отстоявайки българския национален интерес.

Според Борисов посещението на министър-председателя на Република Македония Зоран Заев в София и изразената позиция към общата история е първа крачка в стремежа за изграждане на нов дух в отношенията със съседите. „Европейският съюз оцени договора като първа стъпка и ново начало за развитие на европейската перспектива на Република Македония“, допълни премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза още, че с подписването на договора ще бъде отворена нова страница в отношенията между двете страни и ще се установят отношения на сърдечни приятелства.

В рамките на заседанието министър Ивайло Московски представя и друг документ, който ще даде възможност да се предприемат конкретни действия по доизграждането на железопътната връзка между България и Македония.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.