Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Турция праща нов посланик в София

Хасан УлусойХасан Улусой

Турското външно министерство извършва назначения на 30 нови посланици на страната по света, съобщават турските медии, цитирани от БТА.  За нов посланик в София е определен Хасан Улусой, информира "Хюриет дейли нюз".

Той е сред 16-имата дипломати в списък от общо 30 посланици, които до вчера са били уведомени за новите назначения, уточнява изданието. Сюлейман Гьокче, досегашният посланик в София, ще бъде назначен в Гватемала.

Роденият през 1966 г. Улсой е дипломат от кариерата, бил е посланик в Нигер, а освен това е бил изпращан в Нигерия, Иран, Швейцария и Съвета на Европа. Експерт е в областта на човешките права и международната сигурност, като притежава и диплома по европеистика от London School of Economics.

Владее свободно английски и френски, както и немски и норвежки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.